Frühlingsfest der Blasmusik met de Isseltaler Musikanten in ’t Trefpunt Gorssel

De Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden geven opnieuw in Gorssel een gezellig ‘Frühlingsfest der Blasmusik’.
Het voorjaarsfeest wordt gehouden op zondag 24 maart 2019 in Stichting Sport- en Cultureel Centrum ’t Trefpunt aan de Molenweg 53-55 te (7213 XD) Gorssel.
De aanvang is 11.30 uur en de zaal gaat om 10.30 uur open.
In samenwerking met het bestuur van ’t Trefpunt gaat het succesvolle optreden van vorig jaar op herhaling. Kom het voorjaar vieren!

Isseltaler Musikanten

Dirigent Cyrille van Poucke heeft met het orkest voor het ‘Frühlingsfest’ een feestelijk programma voorbereid.
Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen de revue passeren.
De ‘Isseltaler Musikanten’ werden ruim 40 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden.
Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek.

Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek.

Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na meer dan 40 jaar nog springlevend.
Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden.
Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur.

In het jubileumjaar 2017 heeft zelfs een buitenlandse reis naar Tramin in Zuid-Tirol op de agenda gestaan.
Op concoursen heeft het orkest diverse prijzen vergaard en hebben juryleden bevestigd dat het orkest tot de topklasse behoort.
Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten graag geziene muzikale gasten.
Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Trefpunt. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen.
De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop € 8,50 per persoon. Aan de zaal op de dag van het concert kosten de kaarten € 10,00.
U kunt ook kaarten bestellen per e-mail info@isseltalermusikanten.nl

januari 30, 2019

Geef een reactie