Victory

Deze week luisteren we naar de CD “Jules Verne on the Moon”.
Op deze cd staat ook het prachtige werk “Victory” van Rossano Galante:

Overwinning: bereiken van meesterschap of succes in een strijd van tegenslagen of moeilijkheden.
Gevraagd door de Lake Braddock High School om een ​​stuk voor hen te componeren en aan wie het is opgedragen, adviseerden ze om de inspirerende toespraak van James Anthony Valvano, hoofdcoach van het basketbalteam van North Carolina State University, als uitgangspunt voor de compositie te nemen.

Voor mij zijn er drie dingen die we allemaal dagelijks zouden moeten doen zo sprak James anthony Valvano. We zouden dit elke dag van ons leven moeten doen. Nummer één is lachen. Je zou elke dag moeten lachen. Nummer twee is denken.

Je zou wat tijd moeten besteden aan nadenken. En nummer drie is, je moet je emoties, de vrije loop laten tranen, maar ook geluk en vreugde . Denk hierover na. Als je lacht, denkt huilt dan is je dag compleet

Hij kondigde vervolgens de oprichting aan van The V Foundation for Cancer Research, een organisatie die zich toelegt op het vinden van een kuur/medicijn tegen kanker en vertelde het publiek dat het motto van de stichting zou zijn: “Geef niet op …” Geef nooit op. ”
Hij gaf deze toespraak minder dan twee maanden voor zijn eigen dood , Valvano overleed zelf aan kanker.

Volledige playlist voor week 15-2019:

  1. The North Star
  2. Hymn to the World
  3. Prelude and Mazurka from Coppéllia
  4. Louisiana Polka
  5. Rhythm with a Smile
  6. St Louis Blues March
  7. Victory
  8. It’s a Groovy World
  9. The Quick and the Dead
  10. Summer Break
  11. April Polka

Amuzant is te beluisteren bij:


RTV-Apeldoorn 107.1 FM
dinsdag 20:00 uur
zondag 18:00 uur

Uddel 106.3 FM en Hoenderloo 105.5 FM

RTV Voorst 105.3 FM
vrijdag 18:00 uur
zondag 21:00 uur (herhaling)

RTV-Veluwezoom 107.5 FM
zondag 21:00 uur

april 9, 2019

Geef een reactie