The Arrival of the Queen of Sheba

Op 8 juni werd in Uddel een bijzonder concert gegeven, Britt Smorenburg, alt saxofoniste van de plaatselijke muziekvereniging ging op voor het Recital D-examen, zij werd onder andere begeleid door het Fanfare-orkest van Juliana.

Britt begon het examen met het solowerk voor Alt-Saxofoon “Kegelstatt Trio” een muziekstuk voor Piano (Marina Pavlenko), Klarinet (Marieke Pul) en Altsaxofoon (Britt Smorenburg).

Deze week gaan wij in Amuzant luisteren naar een live opname tijdens dit examen van “The Arrival of the Queen of Sheba”, van G.F Händel, een bewerking voor saxofoon kwartet, dit kwartet is als volgt samengesteld, Marieke Pul (Sopraan), Britt Smorenburg (Alt), Hans Kroon (Tenor) en Wilart Jansen (Bariton).

Graag willen wij Hans Kroon en Britt Smorenburg bedanken voor het beschikbaar stellen van deze opname.

Britt is overigens geslaagd voor haar D-examen met onderscheiding, haar laagste cijfer was een 9, voor klankvorming kreeg ze een 10, een prachtig resulaat en beloning voor al het werk dat aan dit examen ter voorbereiding vooraf ging.

Deze week staat het eerste half uur van onze uitzending in het teken van 75 jaar vrijheid, de herdenking van “D-day”, op 5 en 6 juni jl.)

Playlist voor week 24-2019:

  1. Arromanches
  2. D-day
  3. Back to Normandy
  4. Arnhem
  5. Song of Freedom
  6. The Arrival of the Queen of Sheba
  7. Coldplay in Symphony
  8. Queen Symphony
  9. Kannst du Knödel Kochen?

Amuzant is te beluisteren bij:


RTV-Apeldoorn 107.1 FM
dinsdag 20:00 uur
zondag 18:00 uur

Uddel 106.3 FM en Hoenderloo 105.5 FM

RTV Voorst 105.3 FM
vrijdag 18:00 uur
zondag 21:00 uur (herhaling)

RTV-Veluwezoom 107.5 FM
zondag 21:00 uur

juni 10, 2019

Geef een reactie