Muzikanten gezocht voor transcontinentaal muzikaal avontuur

De South African City Orchestras (SACO) is verheugd om haar nieuwste samenwerking aan te kondigen: Stellenbosch City Orchestra-BENELUX.

Om te worden uitgevoerd op projectbasis vanuit Amsterdam, presenteert het nieuw opgerichte orkest zijn oratieconcerten in juni / juli 2020 in Heemskerk (Chateaux Marquette) en Antwerpen (Kasteel Solhof). We nodigen amateur- en professionele orkestmuzikanten uit om deel te nemen aan deze spannende nieuwe onderneming!

De South African City Orchestras (SACO), opgericht in 2012, is een verzameling community-based symfonieorkesten bestaande uit zowel professionele als amateurmusici. Acht jaar later is SACO trots op drie volledig functionerende orkesten die actief zijn in grote culturele centra in Zuid-Afrika. Wat SACO verder onderscheidt, is de unieke benadering van de democratisering van het symfonieorkestlandschap. Zowel publiek als muzikanten verheugen zich op het horen van bekende favorieten, zoals Muziek van de films, Queen, ABBA, James Bond, Andrew Lloyd Webber, Jazz-hits en Broadway-showstoppers om er maar een paar te noemen!

Vanwege het succes van de orkesten in Zuid-Afrika, zijn we verheugd het eerste Europese hoofdstuk van onze organisatie aan te kondigen. Gelanceerd in Nederland in juni 2020, hebben we al bekende Nederlandse solisten ingeschakeld om deel te nemen aan onze zaak en deel te nemen aan de inaugurele voorstellingen.
Alle middelen die uit de concerten worden gegenereerd, gaan naar de ondersteuning van de Zuid-Afrikaanse non-profit organisatie, Health Promotion South Africa Trust (HPSA). Mede opgericht door de Nederlandse humanitaire Dr. Harold Robles, werkt de HPSA aan de eerstelijnsgezondheidszorg door middel van onderwijs in de meest kwetsbare gemeenschappen en townships van Zuid-Afrika.
Als een verzameling orkesten die trots zijn op het werken in een samenwerkingsomgeving, werken we samen met HPSA omdat onze kernwaarden gemeenschap, onderwijs en samenwerking op elkaar zijn afgestemd.

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan dit spannende, transcontinentale, muzikale avontuur, neem dan contact op met Paul Loeb van Zuilenburg via e-mail op: paul@southafricancityorchestras.org

Voor meer informatie over het werk van de Health Promoters Zuid Africa: www.healthpromoters.co.za
Voor meer informatie over de South African City Orchestras (SACO): facebook.com/stellenboschcityorchestra .

december 22, 2019

Geef een reactie