Muziek verbindt

Deze uitzending staan we even stil bij de wandelvierdaagse Nijmegen en het daaraan verbonden Kapellenfestival te Bemmel, een festival met een internationaal tintje. Beide evenementen zijn dit jaar geannuleerd, maar er kan teruggekeken worden op een succesvolle formule.

Annie Altena, Bestuurslid Blaaskapel de Leemkuulers uit Bemmel aan het woord;
“Dit jaar zou ons 7e Internationaal Kapellen Festival Bemmel zijn. Het is ontstaan doordat we dachten er is door de Vierdaagse ieder jaar een muzikale deelname uit Zwitserland die met de Vierdaagse meeloopt. Hoe leuk zou het zijn als wij een Kapellenfestival organiseren met een internationaal tintje.

Tot op heden is het festival een groot succes en we nodigen ieder jaar kapellen uit om deel te nemen. Verenigingen mogen zich opgeven om deel te nemen aan het festival, ook schrijven wij verenigingen aan. Juist de verkoop van broodjes braadworst als nevenactiviteit geeft de sfeer aan het festival. En met het mooie weer heerlijk in de openlucht, geeft je een vakantiegevoel.

Door de leden/vrijwilligers van de Leemkuulers wordt er op zondagmorgen alles opgebouwd en ‘s avonds weer alles met elkaar opgeruimd. De avond wordt gezamenlijk afgesloten, zoals afgelopen jaar met een barbecue. We hebben een horeca samenwerking met “de buren van”, een horecaonderneming in Bemmel.In 2018 bestond onze vereniging 25 jaar, ook werd in dat jaar onze CD gepresenteerd.

Wij zijn nog steeds een super gezellige vereniging met een goede gezamenlijke aanpak. Goede saamhorigheid”.

Playlist voor week 29/2020:

  01. Europa Ohne Grenzen
  02. Lass uns mit den Wolken ziehen
  03. Unser Bänkchen
  04. Böhmischer Geburtstagsgruß
  05. Berner Marsch
  06. Herztöne
  07. Fest im Schritt
  08. Zauber der Alpen
  09. Froh Gelaunt
  10. Sterne der Heimat
  11. Schwyzer Soldat
  12. Swiss Lady
  13. Flügelhorn im Ruckzack
  14. Überall sind wir Zu Haus
  15. Around the World

Amuzant is te beluisteren via internet en wordt uitgezonden bij:

RTV-Apeldoorn
Apeldoorn 107.1 FM, Uddel 106.3 FM en Hoenderloo 105.5 FM
DAB+: Kanaal 5A
dinsdag 20:00 uur
zondag 19:00 uur

RTV Voorst 105.3 FM
vrijdag 18:00 uur
zondag 21:00 uur

RTV-Veluwezoom 107.5 FM
zondag 21:00 uur

juli 14, 2020

Geef een reactie