Happy Our / Tag der Blasmusik

Jaarlijks word op 30 juli de internationale dag van de vriendschap gevierd. Deze dag gaat Amuzant samen met de luisteraars vieren met twee uur blaasmuziek.

Het eerste uur een Happy Our met HaFaBra muziek en het tweede uur met titels aan het thema “Vriendschap” gerelateerde Böhmische muziekstijl.

Amuzant is blij met de vaste luisteraars en de vrienden van de omroepen.
Fijn dat u er bent. Lees meer

Olympic Dream / Summertime mix Amuzant

Last -Minute wegens ziekte deze week geen live-uitzending.

We hebben twee back-ups het het archief gehaald om de uitzendingen mee te vullen.

Olympic Dream uit 2021 sluit nog enigszins aan bij de zomereditie van de Olympische Spelen in Paris die op vrijdag 26 juli 2024 van start gaat in Parijs.

Hoewel de weersomstandigheden vaak meer weghebben van herfstachtige dagen zal een muzikale playlist met een mix van vrolijke melodieën u vast en zeker in zonnige sferen brengen.

Neem er een lekker koel drankje bij en geniet van de muziek.
Lees meer

Nocturne – Summertime / Unser Bänkchen in Spanien

Nocturne wordt weleens aangemerkt als een muziekstuk voor de nacht.

De zomerse temperaturen zorgen voor warme nachten, Open-Air concerten vinden ’s zomers plaats en de muziek klinkt vaak door tot in de nacht.

Amuzant neemt u in het eerste uur HaFaBra mee naar muzikale zomerse sferen.

Het tweede uur heeft als thema “Unser Bänkchen in Spanien”. De inspiratie voor het thema van het tweede uur heeft Riet opgedaan tijdens haar reis naar Spanje, alwaar dicht bij het strand van Marbella een prachtig park met mooie bankjes was te bewonderen.

Mooie herinneringen aan die reis naar Spanje zijn weergegeven in de playlist.
Lees meer

Amerika, Roadtrip / Laßt uns Wandern

In deze periode zijn veel mensen bezig met hun vrijetijdsbesteding en vakantiereizen. Er zijn verschillende roadtrips te boeken om de meerdere staten van Amerika te bereizen.

In het eerste uur neemt Amuzant u muzikaal mee op Roadtrip door Ameriaka. Het tweede uur heeft als thema “Laßt und Wandern”. Amuzant gaat op muzikale wijze met u een wandeling of zelfs een meerdaagse wandeltocht maken.

Op veel plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden in de zomermaanden wandeltochten plaats. Interview met de technicus en een presentatrice van de uitzendingen RTV-Apeldoorn tijdens de wandel 4-daagse van Apeldoorn.

Wandelt u muzikaal met ons mee?
Lees meer

Viva Belcanto / Südtirol

Deze uitzending reizen we met u naar Bella Italia

De melodieënreeks “Viva Belcanto” van Alfred Bösendorfer omvat vijf bekende melodieën uit Italië.

Capriccio Italiano – Gefangenenchor uit Nabucco – Triumphmarsch uit Aida – Santa Lucia – Trinklied uit La Traviata – Funiculì, Funiculà

De titel “Viva Belcanto!” is in wezen niet te vertalen. „Een toost op het mooie lied!“ zou een echt letterlijke vertaling kunnen zijn. Maar Belcanto is meer. Het is een levensgevoel, het is het plezier in het spontane en virtuoze zingen, in de echte zangkunst.

Met gezang kan men aan stemmingen en gevoelens op geloofwaardige wijze uitdrukking geven: vreugde, zorgen, liefde, saamhorigheid…
Amuzant laat u de instrumentale versie horen.

In deze periode van bijna dagelijkse regenbuien is de aan Italië gerelateerde muziek misschien een troost en brengt het tenminste enige zonneschijn .

Het tweede uur een selectie titels die ons meevoeren op een quasi muzikale reis door Zuid-Tirol en Noord Italië.

Veel luisterplezier.
Lees meer