American Roadtrip / Das schönste Lied der Welt

Wegens ziekte, deze week geen live-uitzending, maar Amuzant heeft twee playlists voor u klaargezet.

America Roadtrip is een muzikale reis door Amerika.
De componisten hebben zich laten inspireren door verschillende geografische plaatsen in Amerika.

Das schönste Lied der Welt is een non-stop playlist met daarop blaasmuziek met zang, zingt u mee?
Lees meer

Autumn Evenings / Abendgold im Herbst

Het is weer herfst, dat betekent wisselvallig weer, het vallen van de bladeren, maar ook dat men weer afscheid heeft genomen van de zomerse avondend op terras of balkon. De meeste mensen noemen het de mooiste tijd van het jaar, de natuur laat zich in een heel mooie kleurenpracht zien.

Het is ook weer de tijd dat men veelal binnenshuis weer activiteiten onderneemt. Of de vele najaarsconcerten bezoekt, films bekijkt en u kunt natuurlijk ook naar de muziek van Amuzant luisteren.
Deze week Autumn Evenings in het eerste uur, met onder andere ook covers Filmmuziek voor blaasmuziek. Het tweede uur heeft als thema “Abendgold im Herbst”. Met In gedachten een warme goudkleurige hemel en luisterend naar de warme klanten van een wals, polka en mars, heerlijk drankje erbij en tijdens zo’n avond in de herfst zal uw hart ook verwarmen.
Luister en geniet.
Lees meer

Concert Vinočanka

Lochem – Save the date oftewel reserveer de datum want op zondag 10 november 2024 zal de Tsjechische klanken en volksmuziek van kapel Vinočanka uit Lochem weer klinken in haar eigen najaarsconcert in zaal Bousema te Lochem.

Het inmiddels aan Vinočanka verbonden zangtrio Rita, Durk en Annelies zal de vocale invulling voor hun rekening nemen.

Vinočanka trakteert u een middag Tsjechische blaasmuziek van Hollandse bodem waarbij niet wordt ingeleverd aan kwaliteit en gezelligheid.

Het concert begint om 14.00 uur, de zaal is open om 13.30 uur en de entree inclusief een kopje koffie/thee is € 10,00 per persoon. U hoeft geen kaarten te reserveren.
Het concert wordt gehouden in zalencentrum Bousema, aan de Zutphenseweg 35 te Lochem, 0573-251868, waarbij u voor en na het concert lekker kunt genieten van een lunch of diner.

Music from best Composers / Auf zu den Sternen – Duitse Componisten

1 oktober is het International Music Day.
Zonder componisten géén mooie melodie. Muziek begint bij het noteren van muzieknoten, een componist maakt van de muzieknoten een goede melodie om naar te luisteren.

Wegens omstandigheden geen live-uitzending, maar in het archief van Amuzant voor deze speciale dag toch twee uitzendingen gevonden waarmee enkele componisten in de “Schijnwerper” worden gezet.

Muziek geeft emoties, muziek maakt herinneringen los, muziek kan verbinden.. Lees meer